Utorak, 11 Lipanj 2024 16:48

FIJET u Zelini

Udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu – FIJET Croatia održala je u subotu, 8. lipnja,  redovitu izbornu skupštinu Fijeta u predivnom krajoliku grada Sv. Ivan Zelina.

FIJET je najstarije i najveće profesionalno udruženje turističkih novinara i pisaca o turizmu. Federation internationale des journalistes et ecrivains du turisme(FIJET) osnovali su u Parizu 1954. turistički novinari Francuske, Belgije i Luxemburga. Udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu – FIJET Croatia održala je u subotu, 8. lipnja,  redovitu izbornu skupštinu Fijeta u predivnom krajoliku grada Sv. Ivan Zelina. Skupštini je predsjedala predsjednica Tina Eterović Čubrilo, a domaćin je bila Marinki Zubčić Mubrin koja je članovima FIJET-a sa svojim timom iz TZ Sv. Ivan Zelina i vlasnicima Izletišta Kos Jurišić i kurije Literarii, Irenom i Goranom Hanžekom, osigurala izvanredno gostoprimstvo i bogat program.
Prije Skupštine, FIJET-a predstavljen je  novi projekt TZ Sv. Ivan Zelina pod nazivom „Čarobni Zelinski vilinski park“.
Skupštinu je vodila tajnica hrvatske Udruge i Generalna tajnica svjetskog FIJET-a Marijana Rebić a predsjednica hrvatske Udruge i dopredsjednica svjetskog FIJET-a Tina Eterović Čubrilo prezentirala je  izvješće za razdoblje 2023.-2024.Predstavljen je i plan rada za sljedeće razdoblje u  kojem je među ostalim i sudjelovanje na Fijet Akademiji mladih turističkih novinara u Slovačkoj te na Fijet međunarodnoj foto izložbi „Travel and Emotions“. Najavljen je i Fijet kongres u listopadu u Grčkoj te dodjela FIJET-ovog turističkog Oskara „Zlatna jabuka“ u Međimurju u rujnu.
Tina Eterović Čubrilo ponovno je izabrana za predsjednicu a za dopredsjednicu izabrana je Vesna Rukavina Jurić.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: TZ Zelina

Više u ovoj kategoriji: « Izvozna ekspanzija ABC sira

935x150