Subota, 09 Travanj 2022 11:30

Izlazak na tržište nagrađenih vina nove berbe

Vina Beljesu osvojila važne nagrade na ovogodišnjim međunarodnim ocjenjivanjima kvalitete vina

Kraj prvog kvartala u godini pravo je vrijeme za izlazak na tržište novih berbi vina. Prije izlaska na tržište odabrana vina Belje kušali su renomirani međunarodni ocjenjivači na nekoliko svjetski značajnih ocjenjivanja vina koja su održana početkom ove godine pa vina nove berbe stižu na tržište okićena nagradama.

Pjenušac La Belle Grand debitirao je na međunarodnoj sceni na prvom ovogodišnjem velikom međunarodnom ocjenjivanju vina Mundus Vini 2022 Springtasting na kojem je osvojio zlatnu medalju. Grand je prvi pjenušac Vina Belje koji je proizveden Charmat metodom vrenja u tankovima, a već tijekom berbe rađena je selekcija grozdova u vinogradu i podrumu.

Srebro na ocjenjivanju Mundus Vini za novu berbu graševineselect, najprodavanije vino u asortimanu Belja, još jednom je potvrdilo da je riječ o butelji graševine koja je apsolutno najbolji bestbuy na tržištu. Zbog kontinuirane dugogodišnje posvećenosti kvaliteti, ova kategorija graševine već je osvajala srebrne medalje na međunarodnim ocjenjivanjima Mundus Vini, Decanter i Challenge International duVin, a domaći mediji ju redovito uvrštavaju među najbolja vina u svojoj kategoriji. Posebnost nove berbe graševine je izražena svježina te mogućnost izvrsnog sparivanja s hranom.

Srebro za kvalitetu na TheConcoursMondial de Bruxelles osvojio je i Rose, polusuho vino izcuvéelinije,vino u kojem se spajaju najbolje karakteristike različitih sorti iz beljskih vinograda. U novoj berbi rosea dominiraju pinot crni i cabernet sauvignon sa svojim izraženim voćnim notama.

Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje, ističe važnost svih osvojenih nagrada i kaže„Zlato za pjenušac La Belle Grand je veliko priznanje koje pokazuje ogroman potencijal beljskih vinograda u proizvodnji pjenušaca visoke kvalitete. Iskorak u novi izazov, proizvodnju pjenušavih vina, logičan je odgovor na zahtjeve tržišta i potrošača koji su u posljednjih nekoliko godina počeli otkrivati sve vrijednosti pjenušavih vina. Naša suvelika prednost vlastiti vinogradi koji okružuju vinariju i prostiru se na 564 hektara duž južnih padina Banovog brda u Baranji. Oni nam omogućuju selekciju grožđa za pojedine kategorije i sorte vina što je prvi korak u kreiranju vina visoke kvalitete. Srebrne medalje za novu berbu select graševine i rosea potvrđuju našu apsolutnu posvećenost kvaliteti i zadovoljstvu potrošača, apedeset i dvije medalje za kvalitetu koje smo osvojili prošle godine motiviraju nas da s novom berbom budemo još bolji i uspješniji.“

Rose 2021., kao i select graševina 2021., krenuli su u distribuciju i bit će dostupni u maloprodajnim objektima i HORECA kanalu diljem Hrvatske zajedno s cjelokupnim asortimanom Vina Belje i pjenušcem La Belle Grand. 

935x150