Petak, 13 Siječanj 2017 20:41

Rekordan izvoz ABC svježeg krem sira koji se danas prodaje u više od 20 zemalja svijeta

Za ABC svježi krem sir iz Belja, jedan od najpoznatijih i najprodavanijih hrvatskih mliječnih proizvoda, godina iza nas je bila rekordna izvozna godina. U 2016. godini ABC sir je zabilježio rast ukupne prodaje od 10%, a izvoz je rastao za više od 20%. ABC svježi krem sir može se pronaći u više od 20 zemalja, a najveći izvoz je na tržište Bosne i Hercegovine, slijede Srbija, Slovenija i arapske zemlje.

Prodaja na domaćem tržištu i dalje raste, no ona na inozemnim tržištima značajno je porasla. U 2016. godini izašli smo na nekoliko novih tržišta među kojima je Austrija. Od ukupne prodaje ABC svježeg krem sira u 2016. godini čak 54% je izvezeno. U planu za 2017. je daljnje širenje na arapska i dalekoistočna tržišta te još bolje pozicioniranje i povećanje tržišnog udjela u zemljama koje su već prepoznale kvalitetu ABC svježeg krem sira.“ izjavio je Davor Bošnjaković, direktor društva Belje d.d.

belje krave

Osim jednostavne recepture koju čine samo tri prirodna sastojka, mlijeko, vrhnje i malo morske soli, izvoznom uspjehu ABC sira pridonijeli su i sljedivost proizvodnje i dug rok trajanja proizvoda. Upravo sljedivost proizvodnje i najkvalitetnije mlijeko s vlastitih farmi Belja omogućavaju kontinuiranu i prepoznatljivu kvalitetu cijele linije ABC sireva.

Međunarodnom uspjehu također su doprinijele brojne nagrade i priznanja. Posebno se ističu visoko treće mjesto za ABC sir s vlascem na World Championship Cheese Contestu u Sjedinjenim Američkim Državama i prestižna nagrada Crystal Taste Award za 2016. godinu koju je ABC svježem krem siru classic dodijelio Međunarodni Institut za okus i kvalitetu (iTQi) iz Bruxellesa. Svrstao ga je time u birano društvo svjetski priznatih i najkvalitetnijih prehrambenih brendova koji su prošli vrlo strogu selekciju kuhara i sommeliera iz najboljih svjetskih restorana ujedinjenih u Međunarodni institut za okus i kvalitetu (iTQi).

935x150