Srijeda, 04 Studeni 2020 09:26

Čudno - Belje ima mljekaru pa kupi mljekaru koju nitko nije htio

Moramo biti svjesni da se danas ništa ne događa slučajno. U Hrvatskoj ni u gospodarstvu nema slučaja. Kako to da Meggle nije još prije godinu ili dvije kada je planirao odlazak, našao kupca za ovu tvornicu? Fortenova grupa osim mljekare u Belom Manastiru ima i Ledo, koja također je u neku ruku mljekara i moguće s manje novca u njoj pokrenuti i dodatnu proizvodnju bijelog programa

Belje preuzima pogon osječke mljekare. Mijenjaju se vlasnici, no najvažnije pogon, proizvodnja i radna mjesta ostaju. Jasno, ne može ondje više raditi nekoliko stotina ljudi jer današnja tehnologija traži daleko manje radne snage. Kao što je, primjerice, nekada trebalo 100 ljudi da okopa kukuruz u selu, a danas jedan traktorski priključak, tako je i s mljekarom. Ostat će na osječkom Zelenom polju stotinjak zaposlenih.

Zašto Belje, odnosno Fortenova grupa? Za one koji nemaju živaca pratiti sagu treba naglasiti da je (bivši) Agrokor preuzeo staru mljekaru. Nagađalo se da će to biti osječko Žito, kako to da ju je na kraju kupilo Belje?

PROČITAJTE CIJELI TEKST NA AGROKLUBU

935x150