Utorak, 27 Travanj 2021 17:45

Svježe mlijeko iz osječke mljekare Belja, Kravica Kraljica osvaja tržište

Pod novim brendom„Kravica Kraljica“ Belje je tržištu predstavilo novu liniju mlijeka i mliječnih proizvoda koji izlaze iz mljekare u Osijeku, u kojoj je početkom godine, nakon uspješno realiziranog preuzimanja pogona, nastavljena sedamdesetogodišnja tradicija proizvodnje domaćih mliječnih proizvoda.

Belje je jedina velika mljekara u Hrvatskoj, koja uz proizvodne kapacitete, ima i farme mliječnih krava. Uz svoje vlastito mlijeko, koje daje 4.000 krava na farmama Belja i 2.000 krava na farmama Vupika, Belje otkupljuje mlijeko kooperanata s područja svih pet slavonskih županija.

Ta široka sirovinska baza domaćeg mlijeka bila je i podloga za razvoj novog brenda čiji naziv i šarmantni vizual Kravice Kraljice predstavlja više od 7.500 kravica s domaćih farmi. Njihovo je mlijeko baza svih novih proizvoda koji se na tržište plasiraju u različitim pakiranjima: svježe i trajno mlijeko, svježi sir s vrhnjem, klasični i grčki jogurt i vrhnje.

S novim brendom je Belje napravilo i ekološki iskorak jer jetrajno mlijeko „Kravica Kraljica“ jedino mlijeko u Hrvatskoj koje se pakira u ambalaži koja je načinjena od 82 posto materijala na biljnoj bazi (karton i plastika na bazi šećerne trske), čime je ugljični otisak tog pakiranja smanjen za 18 posto.

 

935x150