Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023 14:21

ProElektronika donirala opremu Tehničkoj školi Daruvar

Tvrtka ProElektronika iz Zagreba potpisnik je hvale vrijedne donacije industrijske opreme za Tehničku školu Daruvar. Odlični poslovni rezultati godini, te činjenica da je u pitanju matična škola direktora ove brzorastuće tvrtke, doveli su do ovakve odluke, kojoj je cilj bio opremiti radionicu u kojoj će učenici moći spremati svoje maturalne radove na najnovijim tehnologijama.

„Nakon odlično odrađene godine i statusa vodećeg distributera opreme za industrijsku automatizaciju, firma ProElektronika je odučila „vratiti“ dio sredstava nazad u zajednicu, kako bi pomogla u razvoju mladih snaga i kako bi ih što bolje pripremila za fakultetsko obrazovanje ili početak rada u struci sa stvarnim i realnim najmodernijim komponentama.“ – rekao je ovom prilikom Dario Novak, direktor tvrtke i bivši učenik Tehničke škole Daruvar.

Tehnička škola Daruvar dobila vrijednu donaciju

Na svojim internet stranicama oglasila se i Tehnička škola Daruvar, kojoj će ovakva donacija puno pomoći za stvaranje novih inženjera. Donaciju je osobno dostavio Dario Novak, koji je tako posjetio svoju bivši školu, a nagradu je uručio ravnateljici škole, voditelju praktične nastave i učenicima četvrtog razreda koji već počinju spremati svoje maturalne radove.

„Tehnička škola Daruvar je zaprimila vrijednu donaciju opreme za industrijsku automatizaciju. Oprema će se koristiti za potrebe radioničkih vježbi u zanimanjima tehničar za mehatroniku i tehničar za elektroniku. Radeći na modernoj doniranoj opremi naši će učenici držati korak s novitetima i stalnim napretkom u industriji te spremno ući u svijet rada. Dario Novak je bivši učenik Tehničke škole Daruvar koji je svoje školovanje u Daruvaru završio 1993. godine.“ – stoji u objavi škole.

ProElektronika najavila novu donaciju

„Firma ProElektronika će također u sljedećoj fazi donacije donirati i daljnju opremu kao servo sustave, PLC i HMI, te educirati Profesore praktične nastave kako bi što bolje prenijeli znanje učenicima i osposobili ih za život nakon srednje škole.“ – najavio je Dario Novak novu donaciju.

Vrijednost donirane opreme iznosi 13.000 eura, no još veća vrijednost je u činjenici da će se na njoj sada moći kvalitetno školovati budući naraštaji tehničara za mehatroniku i elektroniku.

935x150