Utorak, 12 Prosinac 2023 01:49

Mandarine nitko ne bere

3. Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera  održano je u srijedu i četvrtak, 10. i 11. studenog 2021.na Agronomskom fakultetu u Zagrebu . Ocjenjivanje je organizirao Gospodarski list u suradnji s Agronomskim i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu.
Srijeda, 05 Svibanj 2021 22:56

Vino od jagoda

Desertno voćno vino dobiveno fermentacijom soka od jagode, izrazitog je mirisa i posebnog okusa. Jagode su odličan izvor folata i vitamina B i C, a sadrže i biljne fenole zajedno s antioksidansima. Takvo vino proizvode braća Trdenić. Vino od jagode…
Cvijet nije izašao u potpunosti van i doduše vidi se jedna crvena točka, tako da još ne možemo reći dali je bilo i kolike su štete od hladnoće i mraza, istakao je Zdravko Lagator uzgajivač iz Kuševca kod Đakova.
Stanje danas u voćnjaku je tragično. Mogu posvjedočiti da ovakvih šteta nije bilo nikada. Najniža temperatura je bila - 10.
Domagoj Škobić iz Aljmaša smatra da je već sve jako stradalo u ožujku, te da je ostala trećina. Nju je branio svojim sustavom obrane od mraza.
Ponedjeljak, 01 Ožujak 2021 18:24

Novi zamah za Đanića i njegove kooperante

Kroz operaciju 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, također iz Programa ruralnog razvoja, dodijeljeno je 1,34 milijuna kuna Obrtu za tradicionalnu proizvodnju i poljoprivredu Đanić.
Možda bi trebalo propisati da se piše ime sorte kao što pišemo kod jabuka. Tada će biti jasno ako ovih dana jedete sortu Kawano Wase da je nedavno ubrana. A ako u studenom kupite mandarine sorte Zorica ili pak Chahara jasno…
Stranica 1 od 4

935x150