Srijeda, 18 Studeni 2015 06:24

Samson i na ovogodišnjoj Agritechnici potvrdio najvišu klasu

Dominira u Hannoveru svake godine. Samson jedne na Agritechnici, a svake druge i na Eurotieru na istom prostoru. Danska tvornica specijalizirana za proizvodnju cisterni za gnojovku, te traktorskih prikolica za razbacivanje krutog gnoja i drugih materijala se pokazala u najboljem svijetlu i doslovce zasjenila konkurenciju.

Cisterna Samson PG II 20 i prikolica za razbacivanje krutog gnoja, stajnjaka, ali i humusa, silaže, pepela, karbokalka i sličnih materijala u fokusu su bili naše pažnje, a o upravo o tim proizvodima nam je pričao Csaba Szabo, menađer za područje srednje Europe, te divizije kojoj pripada i Hrvatska.

- Pokretni pod u Samsonovim rasipačima pokriva 95% ukupne površine poda u sanduku. 32 mm visoki u L oblikovani sakupljači se uvijek brinu za to da je pogon materijala u sanduku ravnomjeran. Sakupljači podižu lanac koji je na taj način konstantno bez kontakta s podom, te se na taj način lanci minimalno troše. Ovi rasipači posjeduju bez stupnjevansku regulaciju brzine pokretnog poda, koja time jamči precizno doziranje, pojasnio je Csaba gostima na štandu.

PG cisterne za tekući gnoj tretiraju zemljište s krilom 24m radnog zahvata s ADS-om (antikapajući sistem). Samson nudi krila za tretiranje od 12 do 28m radnog zahvata, a mogućnost tretiranja je s različitim radnim zahvatom. Nude se i PG cisterne za osoku s kultivatorskim inkorporatorom (7,5m), istakli su na štandu. Samson također je ponosno pokazao na sajmu inkorporatore s jednim ili dva diska i to u verzijama od šest, te osam metara radnog zahvata. Ova koja će biti prikazana na Touru je veličine 20 kubika i to upravo ona za naše svinjogojce najinteresantnija s antikapajućim sistemom u krilima. Ta krila imaju upravljački mehanizam u kabini traktora i slijede konfiguraciju terena. Preporučamo da svakako pogledate i film u prilogu.

logo agropmd

Video sadržaj

935x150